ΜΕΝΟΥ
Follow us

Φυσικό vs Χημικό Αντηλιακό: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε

χημικό vs φυσικό αντηλιακό

Το αντηλιακό είναι ένα απαραίτητο προϊόν για όλους μας κατά τους θερινούς μήνες, ωστόσο με τόσες πολλές διαφορετικές διαθέσιμες επιλογές, μπορεί να είναι δύσκολο να επιλέξει κανείς το κατάλληλο. 

Μία από τις μεγαλύτερες αντιπαραθέσεις στον κόσμο των αντηλιακών είναι αν πρέπει να χρησιμοποιείτε φυσικό ή χημικό αντηλιακό. Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε τις διαφορές μεταξύ των φυσικών και των χημικών αντηλιακών και θα σας δώσουμε κάποιες πληροφορίες σχετικά με το ποια επιλογή μπορεί να είναι καλύτερη για τους πελάτες σας.

Φυσικό αντηλιακό

Το φυσικό αντηλιακό, γνωστό και ως φυσικό ή ορυκτό αντηλιακό, λειτουργεί δημιουργώντας ένα φράγμα μεταξύ του δέρματος και των ακτίνων του ήλιου. Τα ενεργά συστατικά του φυσικού αντηλιακού, το οξείδιο του ψευδαργύρου και το διοξείδιο του τιτανίου, αντανακλούν και διασκορπίζουν τις υπεριώδεις ακτίνες μακριά από το δέρμα. 

Αυτός ο τύπος αντηλιακού συχνά προτιμάται από τα άτομα με ευαίσθητο δέρμα, καθώς είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσει ερεθισμό ή αλλεργικές αντιδράσεις.

Χημικό αντηλιακό 

Το χημικό αντηλιακό, γνωστό και ως οργανικό αντηλιακό, λειτουργεί απορροφώντας τις υπεριώδεις ακτίνες και μετατρέποντάς τις σε θερμότητα, η οποία στη συνέχεια απελευθερώνεται από το δέρμα. Τα ενεργά συστατικά στα χημικά αντηλιακά μπορεί να ποικίλουν, αλλά τα κοινά περιλαμβάνουν την αβοβενζόνη, την οκτινοξάτη και την οξυβενζόνη.

Τα χημικά αντηλιακά προτιμώνται συχνά από όσους θέλουν μια ελαφριά, εύκολη στην εφαρμογή επιλογή. Ωστόσο, ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να εμφανίσουν ερεθισμό του δέρματος ή αλλεργικές αντιδράσεις στις χημικές ουσίες αυτών των αντηλιακών.

Αντηλιακά από την Gruppo MD

Μία από τις πιο δημοφιλείς μάρκες αντηλιακών, την οποία μπορείτε να βρείτε στη Gruppo MD είναι η Australian Gold, η οποία προσφέρει τόσο φυσικά όσο και χημικά αντηλιακά. 

Οι φυσικές αντηλιακές επιλογές τους περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τα Botanical Sunscreen Mineral Lotions για το σώμα, τα Botanical Sunscreen Tinted Face Mineral Lotions με χρώμα για το πρόσωπο και τα Plant based lotions για πρόσωπο και σώμα. Αυτά τα αντηλιακά περιέχουν μη τοξικά, φυτικά συστατικά που είναι ήπια για το δέρμα και παρέχουν vegan αντηλιακή προστασία.

Τα vegan αντηλιακά της Australian Gold είναι επίσης απαλλαγμένα από parabens, φθαλικές ενώσεις και άλλες επιβλαβείς χημικές ουσίες, καθιστώντας τα μια ασφαλή και φιλική προς το περιβάλλον επιλογή. Είναι δερματολογικά ελεγμένα, εξίσου  αποτελεσματικά στην προστασία του δέρματος από την υπεριώδη ακτινοβολία και αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή για όσους έχουν ευαίσθητο δέρμα ή προτιμούν μια πιο φυσική προσέγγιση στην αντηλιακή προστασία.

Η Australian Gold προσφέρει επίσης μια σειρά χημικών αντηλιακών που χρησιμοποιούν συνθετικά συστατικά για την προστασία του δέρματος από την επιβλαβή υπεριώδη ακτινοβολία. Ορισμένες από τις δημοφιλείς επιλογές χημικών αντηλιακών τους περιλαμβάνουν το αντηλιακό spray oil SPF 6, το αντηλιακό spray gel SPF 30 με bronzer και την αντηλιακή λοσιόν σώματος SPF 50. Αυτά τα αντηλιακά περιέχουν ενεργά συστατικά όπως η αβοβενζόνη και η οκτινοξάτη, τα οποία λειτουργούν απορροφώντας την υπεριώδη ακτινοβολία πριν αυτή διεισδύσει στο δέρμα. 

Τα χημικά αντηλιακά της Australian Gold έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν προστασία ευρέος φάσματος τόσο από τις ακτίνες UVA όσο και από τις ακτίνες UVB και διατίθενται σε διάφορες φόρμουλες, όπως σπρέι τζελ, λοσιόν και λάδι. Είναι επίσης ανθεκτικά στο νερό και εύκολα στην εφαρμογή, καθιστώντας τα μια βολική επιλογή για όσους περνούν πολύ χρόνο σε εξωτερικούς χώρους.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ορισμένα από τα προϊόντα τους μπορεί να περιέχουν συνδυασμό φυσικών και χημικών συστατικών, οπότε είναι πάντα καλή ιδέα να ελέγχετε τον κατάλογο των συστατικών αν έχετε συγκεκριμένες προτιμήσεις ή ανησυχίες.

Ποιος τύπος αντηλιακού λοιπόν είναι ο κατάλληλος για εσάς; 

Τελικά, αυτό εξαρτάται από την προσωπική προτίμηση και τον τύπο του δέρματος. Εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα ή είστε επιρρεπείς σε αλλεργίες, ένα vegan αντηλιακό μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς. Ωστόσο, αν αναζητάτε μια πιο βολική και εύκολη στην εφαρμογή επιλογή, ένα χημικό αντηλιακό μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τόσο τα φυσικά όσο και τα χημικά αντηλιακά μπορούν να παρέχουν επαρκή προστασία από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου, εφόσον εφαρμόζονται σωστά και επαναλαμβάνονται ανάλογα με τις ανάγκες.

Γίνετε Συνεργάτης της GruppoMD

Η Australian Gold αποτελεί ένα από τα πιο αναγνωρισμένα brand στον κλάδο της αντηλιακής προστασίας και η GruppoMD έχει δημιουργήσει μια ισχυρή συνεργασία με την εταιρεία για τη διανομή των προϊόντων σε όλη την Ελλάδα.

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για προμηθευτείτε αντηλιακά σε χονδρική κι αφήστε την GruppoMD να γίνει ο αξιόπιστος συνεργάτης σας για την προστασία από τον ήλιο!